Inmiddels is het grootste deel van Nederland in vakantie gedompeld. Sterker nog, binnenkort komen de meesten alweer terug, dankzij de vakantiespreiding.

Een interessant fenomeen tijdens de zomermaanden vind ik het “vervangen en overdragen”. Het management binnen bedrijven heeft ooit bedacht dat iedereen dan wel vakantie mag, maar dat de productiviteit daar niet onder mag lijden. Dus wordt je voor je op vakantie gaat gestraft doordat je een vervanger moet zoeken en aan deze persoon van alles moet overdragen. En als je terugkomt wordt je nog een keer gestraft want je vervanger heeft niets uitgevoerd, of verkeerd of je begrijpt niets van de initiatieven die er tijdens je vakantie zijn ontplooid.

Voor het bedrijf levert het eigenlijk ook maar weinig op, dat overdragen. Want dankzij de crisis zijn veel bedrijven gaan downsizen of hebben ze uitbreiden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het resultaat is dus een arbeidspool die al voor meer dan 100% belast wordt. en die moet dan ook nog eens vakanties van collega’s gaan waarnemen. Daarmee wordt vakantietijd dus stresstijd.

Het zou zoveel slimmer zijn om met zijn allen te besluiten om tijdens de zomermaanden de activiteit in het bedrijf te vertragen, want netto gebeurt er toch niet zo veel, en de ruimte en tijd die er dan ontstaat te investeren in opleidingen. Niet in grote trajecten, dure cursussen met hotel en diner of hbo of WO studies, maar in kleine online modules. Waarbij je in een paar uurtjes in de ochtend achter je computer een paar handige zaken leert, die je dan meteen kunt oefenen en toepassen in de middag. En als je collega terugkomt van vakantie is er aan zijn werk nog niets gedaan, maar dat zou je toch al niet doen, maar jij bent wel weer wat slimmer geworden.

Fijne en leerzame vakantie!!