www.fn-training.nl, e-learning, voordelen

Vastgelegde kennis is vastgelegde kracht

Om goede e-learning te maken is het noodzakelijk dat de informatie die aangeboden wordt klopt. De lerende moet erop kunnen vertrouwen dat de kennis die opgedaan wordt juist is, en direct toepasbaar.
De mensen van de afdeling opleidingen zijn vaak niet degenen die die kennis bezitten. En ook niet externe consultants die voor een project binnen worden gehaald.

De echte kennis zit binnen het bedrijf bij de gespecialiseerde medewerkers: de inhoudsdeskundigen.
Wanneer deze deskundigen ingezet worden om informatie te geven voor een klassikale training krijg je veel informatie (misschien wel teveel voor je training), die informatie moet de trainer leren beheersen en de kennis wordt omgezet in een verhaal, met een paar slides waarop de informatie is teruggebracht tot alleen het noodzakelijke. De lerende moet vervolgens door middel van vragen alle noodzakelijke extra informatie achterhalen.

Maar als de inhoudsdeskundige al zijn informatie mag geven en deze wordt in een digitale omgeving geplaatst is in ieder geval ook wanneer er geen training mee gemaakt wordt de informatie vastgelegd en als het goed is ook beschikbaar voor collega’s.

Een goede e-learning zal vervolgens de informatie aanbieden, maar in delen, rustig aan, waardoor de lerende op zijn eigen tempo de informatie tot zich kan nemen. Met de mogelijkheid om verdieping te vinden in extra documentatie, video’s, video tutorials, teksten en infographics.

Een verder stap zou kunnen zijn dat de inhoudsdekundigen de kennis vastleggen in templates die door de afdeling opleidingen zijn gemaakt. De opleider neemt dan meer een redigerende rol, en de inhoudsdeskundige een creërende. Interessant voor beiden.

Wilt u eens met deskundigen praten over de mogelijkheden om e-learning binnen uw bedrijf op te starten? Neem gerust contact op: richard.fransen@fn-training.nl