Uw medewerker gaat een cursus volgen.Een cursus inplannen kan een enorme puzzel zijn.
Dus mist u deze persoon een dag lang of zelfs langer van de werkvloer. Liever zou u de medewerker in eigen tijd een cursus laten volgen, of misschien helemaal niet, want de werkdruk is hoog en een medewerker missen maakt het voor de rest van de afdeling alleen nog maar zwaarder.

De reden waarom wij als trainers medewerkers van de vloer af halen is 2-ledig.
1) we willen de aandacht even volledig bij de cursus
2) we willen een omgeving waarin de trainer dominant aanwezig kan zijn: waarin de trainer bepaalt wat er gebeurt. Dat is goed voor het leer proces.

Waarom dat goed is voor het leerproces? Nou de lerende wordt niet gestoord door de waan van de dag en kan zich helemaal concentreren op de leerstof. En de lerende zit met een aantal anderen in een leergroepje (een klasje) en in zo’n groepje spelen sociale processen. En die kosten tijd en moeten een beetje gemanaged worden. Omdat we lerenden in een groepje zetten vertragen we het leerproces, en hebben we een trainer nodig die de zaak op gang houdt. Verwarrend he?

Als we de situatie eens anders zouden invullen? We verwijderen de trainer en de groep. Dan houden we alleen de lerende en de leerstof over. Op een afdeling. Kunnen we hier iets mee?
Ja hoor. Want als de lerende zich van de manager af en toe een uurtje mag terugtrekken op een rustig plekje, er een manier is om de lerende de leerstof didactisch verantwoord aan te bieden en we kunnen toetsen of de lerende ook daadwerkelijk iets geleerd heeft is een trainer niet echt nodig. En dus geen groep en dus geen lokaal.

Interessant!

Uw medewerker hoeft de vloer niet af maar is gewoon aanwezig op momenten dat het druk is. Daar staat tegenover dat de medewerker op rustige momenten even gaat leren. En misschien het geleerde meteen toepast. Plus de lerende weet dat de leerstof getoetst word en dat weet de manager ook waardoor er een gezamenlijke verantwoordelijkheid is voor het resultaat. Ik weet het; dit vergt een paradigma verandering. Ik heb met managers gewerkt die zelfs voor e-learning medewerkers in een trainingslokaal wilden. MAF! Dan zat ik met 10 man achter een computer te wachten tot ze modules klaar hadden. Ze konden niet bijspringen, ze waren weg van de collega´s en allerlei sociale procesjes begonnen te spelen. Dat is e-learning maar dan zonder de voordelen.
E-learning kan altijd en overal ingepland worden. Je hoeft het alleen maar te willen. J, ok, misschien is het voor sommigen skills nog niet zo geschikt maar dan hebben we nog altijd hybride leervormen. Ik heb daar al heel mooi voorbeelden van gezien.

Moeten uw medewerkers steeds weg voor een cursus? En wilt u dit anders? Kom eens praten met deskundigen. Mail me: richard.fransen@fn-training.nl of bel op 06 1909 5907