Omdat u een afdeling hebt met een nogal groot verloop in medewerkers lijkt het u handig om nieuwe medewerkers voor het inwerk traject een basiscursus te laten volgen. Helaas zit u nog niet zo goed in de ervaren krachten, en degene die u heeft zijn hard nodig om het werk binnen de gestelde KPI’s af te handelen. Daarom besluit u een e-learning te laten maken over het werk op uw afdeling. U wilt daarin behalve een algemene kennismaking ook alvast de basis leggen voor het werken met de systemen en processen binnen uw afdeling.

Hier begint uw voordeel, dat zich overigens heeft vermomd als nadeel.

Om een goede cursus te ontwikkelen wil een ontwikkelaar de stapjes die in processen en systemen genomen worden in kaart hebben. Vaak kan de ontwikkelaar dat zelf doen, maar daarvoor is wel tijd nodig van de ervaren collega’s op de afdeling.
Soms willen opdrachtgevers liever dat interne medewerkers deze actie uitvoeren. Dat is immers goedkoper dan te moeten betalen voor de uren van de externe ontwikkelaar.

Maar die uren moeten dus wel gemaakt worden. Daar waar u hoopt op een besparing van de inwerk- en opleidingstijd moet u eerst investeren in uren om de activiteiten in de processen en systemen in kaart te brengen. En juist dat nadeel levert u weer een voordeel: Terwijl u investeert in het creëren van leerstof ontstaat meteen een set werkinstructies en procesbeschrijvingen die u kunt gebruiken om uw processen te evalueren. Daarnaast ontstaat tijdens dit soort werkzaamheden vaak een besef waar processen niet goed werken en waar dus verbeteringen kunnen plaatsvinden.

Oh ja, deze verbeteringen moeten natuurlijk wel op tijd aan de e-learning ontwikkelaar worden doorgegeven. Zodat de module past bij de vernieuwde werkwijze.

Een verder voordeel is dat de medewerkers die de processen in kaart brengen feitelijk ook weer aan het leren zijn. Zij krijgen een goed beeld van de manier waarop hun werk op dit moment werkt en kunnen die kennis voortaan op de afdeling toepassen. Dat is een mooi voorbeeld van wat tegenwoordig “Action Learning” wordt genoemd. Leren door samen een uitdaging uit de werkelijkheid op te lossen.

Wilt u een praten over het invoeren van e-learning binnen uw afdeling of bedrijf?

Neem gerust contact op: richard.fransen@fn-training.nl of 06 19 09 59 07